Revolutionaire Brabantse Restaurantketen Doorprikt Horeca-Prijzen: Een Spottend Genot



Het is werkelijk verbijsterend hoe de prijzen in de horeca de pan uit rijzen. Ik bedoel, wie heeft er niet het gevoel gehad dat zijn portemonnee spontaan begon te huilen toen hij 9,20 euro moest aftikken voor een alcoholvrij biertje en een glas ice tea dat hoogstwaarschijnlijk uit een pak van de supermarkt kwam, zonder zelfs maar een fatsoenlijk flesje erbij? Ik kan je vertellen, ik stuiterde van mijn terrasstoel!

En laten we het niet eens hebben over de prijzen van kleine hapjes. Bittergarnituurtjes, tosti's of gewoon een snelle hap kosten tegenwoordig een klein fortuin. Maar ja, dat is vast volkomen gerechtvaardigd. Alles is immers duurder geworden, van inkoop tot uurlonen. Of zou het gewoon pure hebzucht zijn?

Maar gelukkig is er hoop aan de horizon! In het mooie Brabant is er een  restaurantketen die je voor minder dan 150 euro een perfecte diner  serveert voor 4 personen incl drankjes.   En het wordt nog mooier: je krijgt het geserveerd op met linnen gedekte tafels. Ik bedoel, wie heeft er ooit van zoiets exorbitants gehoord? Een biertje voor slechts 1,45 euro en een cappuccino voor rond de 1,55 euro? Ik moet even gaan zitten om van deze schok te bekomen. Dit zijn prijzen die men met carnaval moet hanteren.dan is het thuis indrinken ook meteen afgelopen  

Hoe kan dit in vredesnaam uitgelegd worden? Ik denk gewoon puur toeval. Misschien heeft het management van deze restaurants de slimme beslissing genomen om slim in te kopen en de prijzen betaalbaar te houden. Ze moeten wel gek zijn! Maar laten we niet vergeten dat oude wijsheid die een dikke Brabander ooit verkondigde: "Massa is Kassa." Het lijkt erop dat ze daar de juiste formule hebben gevonden. Want reserveren bij een van deze restaurants moet je al geruime tijd van te voren doen, en dan bedoel ik minimaal 2 maanden.

Dus, beste horeca-uitbaters, laten we dit voorbeeld volgen. Laten we onze werkwijze aanpassen en een lesje leren van deze visionaire Brabantse restaurant keten. Wie weet kunnen we allemaal genieten van redelijke prijzen en met linnen gedekte tafels. Het zou een waarachtig mirakel zijn!

Laten we hopen dat deze boodschap doordringt en dat de horeca tot inkeer komt. Laten we de strijd aangaan tegen de absurde prijzen en teruggaan naar de essentie van gastvrijheid zonder onze klanten financieel uit te kleden. Wie weet, misschien kunnen we dan allemaal genieten van een heerlijke maaltijd zonder dat onze portemonnee begint te huilen. Het is tijd voor verandering!

O ja, het gaat in mijn verhaal over de Montimar  restaurants, maar dat wist u natuurlijk al!

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Glorieuze Rentree van het Natlab: Een Komedie in Eén Bedrijf

De Teleurstelling van Eindhovense Cappuccino's: Een Rommelig Brouwsel van Teleurstellingen

"Marteltherapie in het Dorpsparadijs: De Rust en Pijn van Westerhoven"